FunX

Call of Duty en online shoppen: 8 dingen die mensen doen onder werktijd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Call of Duty en online shoppen: 8 dingen die mensen doen onder werktijd

Werk jij altijd non-stop op je werk? Of ben je vaak eigenlijk toch wat anders aan het doen? Niet zo gek, want uit een onderzoek is gebleken dat we met z'n allen maar zo'n twee uur en 48 minuten productief werken. Dat is heel weinig als je beseft dat veel mensen zo'n acht uur per dag in totaal werken.

Maar wat doe je dan eigenlijk in die andere uren van je workshift?In Turn Up! vroegen Vanessa en Giorgio aan luisteraars wat zij allemaal doen wanneer ze even niet hard aan het werk zijn en daar zijn een aantal opvallende bezigheden uitgekomen. Shisha tijdens het werk, anyone?

1. Online shoppen

Veel mensen blijken tijdens het werken even online wat nieuwe stylo in te slaan. Online shoppen is tijdens het werken dan ook heel verleidelijk. Ten eerste omdat veel mensen sowieso al met een laptop werken, waardoor je maar één muisklik verwijderd bent van een litte online-uitverkoop. Als tweede kom je er ook heel makkelijk mee weg - tenzij ze je geschiedenis checken - omdat het gewoon lijkt alsof je druk bezig bent op je computer.

2. Appen

Een van de luisteraars heeft laten weten dat ze als receptioniste werkt en haar computer vaak gebruikt om te appen. En ze komt er elke keer mee weg omdat het - net als met het online shoppen - net lijkt alsof ze hard aan het typen en werken is, terwijl ze memes naar vrienden zit te sturen.

3. Boodschappen

Het blijkt dat veel mensen tijdens het werken ook wat privézaken regelen, zoals de administratie voor thuis of boodschappen. Zo gaat een luisteraar zelfs tijdens het werk even na de supermarkt, laad haar auto vervolgens in en gaat dan weer naar kantoor. Wel geeft ze nog een tip:'Het moeten dan wel kleine boodschapjes zijn hé. Het moet niet opvallen.'

4. Gamen

Gamen tijdens het werken schijnt ook een goede manier te zijn om je hoofd even op nul te zetten.Call of Duty Mobile is volgens een luisteraar hét spel voor tijdens het werk.

5. NIEUWS LEZEN

Eindeloos headlines lezen en scrollen op nieuwssites zoals FunX. Soms is het heel verleidelijk en als je eenmaal begint, kan het moeilijk zijn om te stoppen. Want je belandt van het ene nieuwtje op het andere. Maar laten we eerlijk zijn, je zou je tijd veel slechter kunnen besteden, dit is tenminste leerzaam!

6. slapen

Niet genoeg slaap gepakt thuis? 'No worries, dan maar op werk', lijken veel mensen te denken. FunX-luisteraars schijnen dan ook overal te kunnen slapen: onder een tafel, achter een andere medewerker op de grond of ergens in een lege ruimte.

7. shisha roken

De laatste activiteit die werd benoemd als tussendoortjes op het werk, is het roken van shisha. Een relaxende bezigheid, alleen moet je wel uit de buurt blijven van je baas want grote kans dat je erna net als een shisha-lounge ruikt.

8. filmpjes, facetimen en je nagels doen

Verder zijn het kijken van grappige filmpjes, facetimen en je nagels lakken dingen die luisteraars veel doen als ze even helemaal done zijn met het werken.

Ster advertentie
Ster advertentie