FunX

Raak verdwaald in de muziek op het Encore Festival

  1. Newschevron right
  2. Raak verdwaald in de muziek op het Encore Festival
“Normaal kom ik om deze tijd thuis”, zei DJ Prime grappend in Start. Maar doordeweeks is hij met DJ Waxfiend keihard aan het werk om van het eerste Encore Festival een blijvertje te maken. Vanochtend vertelde de twee heren hoe dit idee werkelijkheid werd.

“Veel mensen die naar Encore kwamen, vroegen naar een festival. Zij wilden die volgende stap en wij voelden dat ook heel erg”

Kid Ink, Jeremih, TY Dolla $ign en Pusha T en Jazzy Jeff zijn slechts een aantal van de internationale namen die 31 augustus op het NDSM-werf in Amsterdam staan. Het festival is afgeleid van de vaste Encore Hip Hop/RnB avond in de Melkweg op zaterdag en natuurlijk de gelijknamige radioshow op FunX.

“Verdwaald raken in de muziek hebben we nooit vertaald in de muziek a la hip hop”


Feesten en samen zijn
“Het gevoel waar het echt gaat om feesten en samen zijn, is nooit echt vertaald naar een Hip Hop/R&B festival.” Volgens DJ Waxfiend maakt dat het Encore Festival onderscheidend.

Encore primeurtjes
Op 31 augustus releast de Sloddervosgang een nieuwe EP in samenwerking met Encore. “De eerste single daarvan is Zeg Me en volgende week maandag komt er een clip van.”

“Carlton komt misschien, hij heeft kaartjes gevraagd”


Het festival heeft verschillende podia waar je terecht kan. Op de mainstage worden ook hits geknald van de Encore Allstars. Dat betekent: alle Nederlandse clubhits artiesten, zoals o.a. Kleine Viezerik en Jebroer, op één stage in een half uur. De afsluiter van de avond is de Amerikaanse DJ Jazzy Jeff. De geruchten gaan zelfs dat Alfonso Ribeiro a.k.a. Carlton er ook bij is.Ster advertentie
Ster advertentie