FunX

De roadtrip van Jade en haar vrienden eindigt in een drama

  1. Newschevron right
  2. De roadtrip van Jade en haar vrienden eindigt in een drama

De roadtrip die zo mooi had moeten zijn, ontpopte zich tot een vreselijke nachtmerrie. De 21-jarige Jade Belt was met drie vrienden op roadtrip door Australië toen er een dodelijk auto-ongeluk plaatsvond. Jade verloor twee van haar vrienden, maar er hangt haar nu ook nog een celstraf boven het hoofd. Als Jade schuldig wordt bevonden, zou ze ook een gevangenisstraf van 20 jaar kunnen krijgen.

Roekeloos rijgedrag

In Australië wordt een bestuurder bij een dodelijk ongeluk automatisch aangeklaagd voor roekeloos rijgedrag. Het is nog steeds een raadsel hoe de auto over de kop heeft kunnen slaan. Het ongeluk vond plaats in het noordwesten van Australië, tussen Darwin en Perth. Het is ook onbekend hoe lang de roadtrippers hebben moeten wachten op de hulpdiensten.

Vrienden

De vier reisgenoten leerden elkaar kennen in Australië. Ze besloten samen een auto te kopen om Australië verder te verkennen. Bij het ongeluk kwam een 20-jarige Nederlandse vrouw en een 24-jarige Duitse man om het leven. Jade en een andere vriendin liggen nog in het ziekenhuis. De vriendin werd in kunstmatige coma gehouden, maar is daar inmiddels uitgehaald en kan weer een beetje praten.

Inzamelingsactie

Robert Paul reisde onmiddellijk af naar Australië en schakelde een deskundige in om meer onderzoek te doen naar wat er precies is gebeurd. Een Australische advocaat vertelde hem dat zo'n zaak tussen de 100.00 euro en 150.000 euro kan gaan kosten. Om dat bedrag bij elkaar te krijgen, is de familie een crowdfundingsactie begonnen.

Stand van zaken

Morad en Shay belden met Bennie de Jong, een vriend van de familie. Naar omstandigheden gaat het nu goed met Jade. Ze ligt nog in het ziekenhuis, maar ze mag waarschijnlijk morgen naar huis. Ze mag het land niet uit, want haar paspoort is ingenomen. Dat kan een halfjaar of een jaar duren. Tot die tijd mag ze het land dus niet uit.

''Als er geen ander bewijs is, gooien ze het in Australië automatisch op roekeloos rijgedrag. Maar Jade rijdt alles behalve roekeloos, ze rijdt eerder als een oma.''

Ster advertentie
Ster advertentie