FunX

Nederland betrokken bij Irak-inval of niet?

  1. Newschevron right
  2. Nederland betrokken bij Irak-inval of niet?
Op 12 januari van dit jaar presenteerde de commissie Davids haar onderzoeksrapport omtrent de Nederlandse betrokkenheid bij de invasie van Irak. Dat riep heel veel vragen op.
De grootste vraag is natuurlijk: was Nederland nu wel of niet betrokken bij de invasie van Irak?

Manu was heel erg nieuwsgierig en sprak erover in Spoken.

We weten inmiddels dat Sadam Hoessein niet over massavernietigingswapens beschikte. Maar waarom hebben de leiders van de landen die de oorlog gestart zijn op dat argument, nog geen verantwoording hoeven af te leggen voor de leugens die ze de wereld inholpen én die duizenden Irakezen het leven kostte? Of waarom heeft het uberhaupt zo lang geduurd voordat er een onderzoekscommissie werd ingesteld? Genoeg vragen dus en gelukkig ook genoeg mensen die op die vragen een goed onderbouwd antwoord kunnen geven.

Manu ging in gesprek met de woordvoerder van de Commissie Davids, Rob Sebes. Ook sprak Manu met onderzoeksjournalist Alfred Pijpers van het Clingendael Instituut. Verder vertelde Huub Jaspers over zijn onderzoeken die werden uitgezonden bij het radioprogramma Argos.
Valt het toenmalige kabinet iets te verwijten? Wist het toenmalige kabinet af van het feit dat Sadam Hoessein geen massavernietigingswapens had? Luister naar de show en bepaal zelf je mening.

Het Spook van afgelopen zondag werd aangeleverd door een MC van de crew Zolarsem uit Zaandam, Menna. Hij toont zich een bijzondere hofleverancier. Menna nam z'n collega's Brad Spitt, en DJ producer Linstr mee en Manu vroeg ze naar hun kijk op de oorlog in Irak.

{youtubejw}zBMBXY-7QWY{/youtubejw}

Het thema Irak werd verder muzikaal ondersteund door Outkast, Immortal Technique, Saul Williams, Michael Franti, Bob Marley, Mos Def, Slick Rick, De La Soul en Cee-Lo.


Download hier de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie