FunX

Tim werd kaal op zijn vijftiende: ''Ik ben nu bereid om mijn verhaal te vertellen''

foto: Funx
  1. Newschevron right
  2. Tim werd kaal op zijn vijftiende: ''Ik ben nu bereid om mijn verhaal te vertellen''

De 19-jarige Tim kampt al vier jaar lang met hevige haaruitval. Na meerdere bezoekjes aan dokters en dermatologen om te onderzoeken wat er aan de hand is, bleek dat zijn haaruitval genetisch is en hij er dus weinig aan kan doen. Tim vertelt zijn verhaal aan Nordin en Vonneke.

Haaruitval

Het begon allemaal toen Tim 15 was: toen hij wakker werd, lag zijn hoofdkussen vol met haren. Tim raakte niet meteen in paniek, maar toen het meerdere keren gebeurde, bracht hij toch een bezoekje aan de dermatoloog. Daar kwam inderdaad naar voren dat hij leed aan haaruitval. ''Ze dachten in eerste instantie dat ik allergisch was voor een bepaalde shampoo, maar toen ik parfumvrije shampoos ging gebruiken, hielp dat ook niet'', vertelt Tim. Wat de oorzaak precies is, wordt niet duidelijk.

Video niet beschikbaar

Buitenstaander

Tim heeft het er soms moeilijk mee als hij kijkt naar de familie aan de kant van zijn moeder. ''Bij de kant van mijn moeder heeft iedereen een volle bos haar en krullen en ik sta daar zo tussen als buitenbeentje.'' In het begin voelde hij zich ook in zijn sociale leven een buitenstaander en durfde hij zichzelf niet helemaal te laten zien op feestjes. Gelukkig gaat het de laatste tijd iets beter. ''Ik ben nu bereid om mijn verhaal te vertellen en er openlijk over te praten. Het is natuurlijk nog steeds niet leuk, maar ik kan er wel iets mee'', aldus Tim.

Quote

Bij de kant van mijn moeder heeft iedereen een volle bos haar en ik staar tussen als buitenbeentje.

Tim

Haartransplantatie

Tim vertelt dat hij in de toekomst graag een haartransplantatie wil doen. Momenteel is hij dan ook bezig met een crowdfunding om dit waar te kunnen maken. ''Met mijn vrienden ben ik een crowdfunding gestart. Tot nu toe hebben we 205 euro ingezameld, maar het moet nog veel meer worden dan dat.''

Ster advertentie
Ster advertentie