FunX

Vasten: voor iedereen of niet?

  1. Newschevron right
  2. Vasten: voor iedereen of niet?
De ramadan is nu officieel begonnen. Negentien uur per dag mogen moslims niet eten, drinken, seksen of roken. Dit wordt gedaan om de ziel te zuiveren, Allah te bedanken en verbondenheid met arme en hongerige mensen te voelen. Maar of je nu gelovig bent of niet; het is voor iedereen goed om daar bij stil te staan, toch? Daarom was de stelling woensdag bij CritiX: ‘Gelovig of niet, iedereen zou een keer moeten vasten.’ 63,5% van de FunX luisteraars was het hier niet mee eens.

Maar Esther Janssen, natuurgeneeskundige, vond het juist wel goed om te vasten. "Van oorsprong is ons lichaam al ingesteld op het vasten, want onbewust doen we het al: 's nachts eten we niets. Het is ook goed om te vasten, omdat je dan ook contact maakt met je innerlijke gevoel."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F100579168"></iframe>
{/source}

Rachel vond dat onzin, zij begrijpt niet waarom ze zou moeten vasten. "De reden waarom moslims vasten vind ik al raar. Je vast om mee te leven met mensen die geen eten hebben, maar vervolgens ga je je in de avond helemaal vol vreten."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F100579142"></iframe>
{/source}

Ook op Facebook hadden aardig wat luisteraars hun mening klaar.
Facebook Reacties
Gina = eens
"Wat velen niet weten, is dat vasten gezond is. Het breekt giftige cellen af en het reinigt je lichaam."

Annika = oneens
"Niets moet"

Eleonora = oneens
"Je hele metabolisme naar de knoppen helpen met een verhoogde kans op diabetes? No way."

Heroen = eens
"Vasten betekent zelfbeheersing creëren en begeerten vermijden. Dus is het goed."

Ster advertentie
Ster advertentie