FunX

Rusland vs Oekraïne of Westen vs Rusland?

  1. Newschevron right
  2. Rusland vs Oekraïne of Westen vs Rusland?
De felle strijd tussen Rusland en de Oekraïne zorgde dinsdagavond in CritiX voor pittige discussies. Tweederde van de FunX luisteraars vindt dat het Westen niet moet ingrijpen bij het conflict tussen Rusland en de Oekraïne, maar daar was Daniël het mee oneens. Hij vindt dat we moeten zeiken en etteren totdat de hele wereld Westers wordt. Ali zet daar zijn vraagtekens bij. "Het is best hypocriet om over de mensenrechten van Rusland te spreken en niet over de schending van mensenrechten door Europa en de Verenigde Staten en dat zelfs geneuzel te noemen."



Politicoloog Ali noemt de strijd tussen Rusland en Oekraïne een conflict tussen het Westen en Rusland. Volgens hem doen de Nederlandse media en Westerse politici alsof er een strijd woedt tussen Oekraïne en Rusland, maar dat is volgens hem niet zo: "Doen alsof er een democratische revolutie heeft plaatsgevonden, waardoor Rusland een conflict heeft met Oekraïne is inaccuraat en hypocriet."

Volgens Ali is er maar één reden dat de Nederlandse en Amerikaanse regering zeggen dat er een conflict tussen Rusland en Oekraïne: "Zij wilden toevallig van de oude Oekraïnse regering af en wilden een nieuwe regering die aan hun kant staat, zodat ze in de machtstrijd tegen Rusland sterk staan."

Ster advertentie
Ster advertentie