FunX

Single dankzij Facebook, Hyves en Twitter?

  1. Newschevron right
  2. Single dankzij Facebook, Hyves en Twitter?
Voel je je eenzaam? Heb je behoefte aan iemand die je begrijpt? Wees dan gerust. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek bestaat Nederland over 40 jaar uit 3,7 miljoen vrijgezellen. Oftewel: nog even wachten en er zijn genoeg mensen die je leed delen. De trend is overigens al wereldwijd ingezet.

In een tijdperk waarin Facebook, Hyves en Twitter de kar trekken, is een stijging van singles een opvallende ontwikkeling. Je zou verwachten dat we dankzij de 'sociale' media een grotere kans lopen om de liefde van ons leven te ontmoeten. Met duizenden datingsites en de grotere sociale netwerksites is een date toch sneller te 'regelen'? Of werken social media juist averechts?

Kritisch

Door social media wordt je kritischer. "Oh ze heeft een scheve neus, weg ermee." "Hij zit op korfbal, neeext!" We weten al veel, voordat we de persoon goed gesproken hebben. De filters doen al voorwerk terwijl de eerste stap nog niet eens gezet is. Uit een recent onderzoek blijkt dat iemand die je op internet afwijst, de perfecte partner voor je kan zijn. Onvolmaaktheden worden in het echt namelijk weggewerkt als de vonk overspringt. Je knijpt sneller een oogje dicht.

Wat vind jij? Hebben social media jou juist geholpen bij het vinden van je geliefde, of werken Facebook, Hyves en Twitter je juist tegen?


Ster advertentie
Ster advertentie