FunX

Jermain: "Het verhaal van Boef over zijn gevangenisverleden is mij het meest bijgebleven"

  1. Newschevron right
  2. Jermain: "Het verhaal van Boef over zijn gevangenisverleden is mij het meest bijgebleven"

Jermain wilde eigenlijk advocaat worden, toen dat niet doorging wilde hij toch iets betekenen voor gedetineerden. In deze Close-Up aflevering vertelt hij FunX-reporter Laila hoe een vriend hem adviseerde om een tijdschrift te beginnen, omdat mensen die net in detentie belanden vaak niet weten hoe ze zich moeten gedragen. Als ervaren gedetineerden ze daar iets kunnen vertellen, dan kunnen de nieuwelingen daar iets van opsteken. Zo ontstond het tijdschrift Timeys waar Jermain tijdens zijn studie mee begon. Inmiddels wordt het blad Timeys landelijk verspreid in inrichtingen, detentiecentra, scholen en jeugdinrichtingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boef adviseert

Een van de verhalen die hem het beste is bijgebleven, is het interview met Boef over zijn gevangenisverleden: "Boef zegt een paar keer dat je het goede pad moet bewandelen. Hij heeft daar zelf ook voor gekozen en zegt dat iedereen iets positiefs moet doen. Iedereen in detentie mist zijn familie, omdat je ze als het ware kwijtraakt."

Geen hotel

Jermain merkt Veel mensen vinden dat gevangenissen strenger moeten worden en dat het hotels zijn. "Ik denk dat als je de verhalen in Timey leest, dat je dan vanzelf ontdekt dat detentie geen hotel is. Het gemis van je familie en de mensen die je om je heen pijn ziet lijden, zie je niet in een hotel gebeuren."

Ster advertentie
Ster advertentie