FunX

Supermarktmedewerker Ashley (19): "Het voelt nu alsof je ertoe doet"

  1. Newschevron right
  2. Supermarktmedewerker Ashley (19): "Het voelt nu alsof je ertoe doet"

"In de vier jaar dat ik bij deze supermarkt werk, ben ik nog nooit zoveel uitgescholden als in deze dagen. Vooral toen de schappen vaak leeg waren, was het gedrag van klanten echt anders. Ze waren opgefokt. Het is ook echt een beetje chaotisch. Er komen steeds nieuwe regels bij. Ik snap hun frustratie, maar voor ons is het ook moeilijk. En ze staan er niet bij stil dat zij niet de enigen zijn van wie ik het telkens te horen krijg.

Normaal kijken mensen wel eens op me neer omdat ik achter de kassa werk, terwijl ik gewoon een diploma heb. Ik merk wel dat ze nu meer respect voor ons hebben. Vooral sinds het nationale applaus is er meer begrip. Ik was echt verbaasd, want tijdens de toespraak was ik aan het werk, dus ik kreeg er niks van mee. En toen kwamen mensen ineens de winkel binnen om voor ons te klappen. Sommigen zeiden: 'Ik vind het wel dapper van je dat je elke dag het risico neemt'. Ze denken: als zij er niet zijn, is er geen eten in de winkels.

Ik realiseer me wel dat er iets aan de hand is, maar ik blijf er nuchter onder. Ik werk nog steeds door, dus voor mij voelt het niet heel anders dan normaal. We hebben het er wel onderling met collega's over. Als iemand zich niet prettig voelt op een bepaalde plek, bieden we aan om te ruilen. En we springen bij waar nodig. Mijn moeder heeft liever dat ik thuisblijf, maar ik blijf voorlopig nog wel gaan. Het voelt nu alsof je ertoe doet. Voor de rest heb je ook niks anders te doen, dus het is ook een soort afleiding."

- Ashley (19).

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie