FunX

Hoeveel verdien je met een 'Stuur Tikkie'-account op Instagram?

  1. Newschevron right
  2. Hoeveel verdien je met een 'Stuur Tikkie'-account op Instagram?

Als je vaak te vinden bent op Instagram, heb je het vast wel eens voorbij zien komen: in de commentsectie van zo'n beetje elke post vind je mensen die om Tikkie-donaties vragen. Van Tikkies voor bier tot Tikkies voor kipnuggets. Maar waarom begin je zo'n soort account? En hoeveel verdienen je er nou echt mee? Jaimy en Vanessa belden in Turn Up! met enkele personen achter die accounts.

heftige donatie

"Het is meer gewoon voor de grap toch", vertelt een vriend van de eigenaar achter het account 'Gun_tikkie_voor_heftige_haze'. "Hij had op andere posts gezien dat andere mensen dat deden en hij wilde doekoe voor heftige haze." De hamvraag is natuurlijk: wat levert zo'n account op? "Iemand heeft 1 cent gegeven, dat was wel een heftige donatie", vertelt de woordvoerder lachend.

1 cent

Iemand die met een hele andere reden zo'n Tikkie-account heeft aangemaakt, is degene achter 'Tikkievoorexamen_te_kopen'. In de beschrijving van zijn account staat "Eyy, ik heb me examen niet gehaald en wil hem kopen jullie zouden me helpen."
Helaas is dat illegale diploma nog lang niet in zicht. In totaal heeft hij namelijk nog maar 1 cent opgehaald - net zoals de eigenaar van het andere account dus.

Ster advertentie
Ster advertentie