FunX

"Gay huwelijken moeten overal mogelijk zijn"

  1. Newschevron right
  2. "Gay huwelijken moeten overal mogelijk zijn"
In Nederland mogen homo’s en lesbiennes trouwen, maar in de rest van de wereld is dat lang niet overal zo. Sterker nog, in zo’n tachtig landen is het strafbaar om homo of lesbienne te zijn en in zeven landen staat er zelfs de doodstraf op. Wordt het tijd dat zulke discriminatie verdwijnt of vind je het niet kunnen, dat homo’s en lesbiennes in het huwelijksbootje stappen?

Stelling

Op FunX.fm stond de stelling: “Homo’s en lesbiennes zouden overal ter wereld moeten kunnen trouwen”. Circa 73% van de stemmers was het ermee eens.

Reacties

-Yaseen is het ook eens met de stelling alhoewel hij wel een grote maar plaatst: "Ze moeten geen kids adopteren of naar de spermabank," dat vindt hij te ver gaan: "Dat kind groeit in een onnatuurlijk ouderschap en krijgt later problemen. Dat is iets wat je een kind niet aandoet, zogenaamd liefde"

-Diana is het niet met Yaseen eens : “Waarom zouden twee ouders met toevallig hetzelfde geslacht hun kind geen gezonde opvoeding kunnen geven?“ zegt zij op Facebook. Diana vindt een opvoeding waarin geleerd wordt dat homoseksualiteit een vreselijke ziekte is, onbegrijpelijk en sneu.

-Vanessa houdt het kort en zegt alleen maar: "EEEEEEENS!! ………Leven en laten leven."

-Nienke Petes vindt dat het moet kunnen. “Houden van gaat wat verder dan man of vrouw. Houden van gaat om het innerlijk van een persoon, gaat om hoe het voelt. Een man heeft wat ander gereedschap dan een vrouw, nou en, betekend niet dat men met elkaar moet trouwen.”

-Sonia is het eens met de stelling, alleen zegt zij daar wel bij : “Waarom zou je überhaupt willen trouwen in deze tijd?”

CritiX: Getrouwd met een vrouw

Q-Bah sprak in CritiX met Tanja Ineke, de voorzitter van COC Nederland. Tanja vertelde openhartig over haar huwelijk met haar vrouw, en hoe ze er tegenaan kijkt.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77915130"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie