FunX

SPOKEN: De dood van Rishi Chandrikasing

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: De dood van Rishi Chandrikasing
De 17-jarige Rishi Chandrikasing werd op 24 november 2012 door een politieagent doodgeschoten op station Holland Spoor in Den Haag. Tot op de dag van vandaag zijn er nog veel onduidelijkheden over hoe dit heeft kunnen gebeuren, want Rishi was niet gewapend en vormde ook geen dreiging. Tot op de dag van vandaag is het onderzoek nog niet afgerond en dat is een doorn in het oog voor de familie Chandrikasing. Manu gaat in gesprek met Ryan, een vriend van Rishi, die net als de hele familie nog met veel vraagtekens zit.

Hongerstaking Guantanamo Bay

Vanaf 2002 wordt de gevangenis in Guantanamo Bay gebruikt om verdachten van zogenaamde 'terreurgroepen' vast te houden. Momenteel zitten er ongeveer 116 vermeende terroristen vast zonder vorm van proces. Toen Obama werd aangesteld als president gaf hij aan dat Guantanamo Bay binnen een jaar zou worden gesloten. Toch is de gevangenis op Cuba nog steeds open. Een groep gevangenen is op dit moment zelfs in hongerstaking gegaan. Manu spreekt hierover met mensenrechtenadvocaat Hans Gaasbeek die zich al jaren lang inzet om iets aan de onmenselijke situatie in Guantanamo Bay te doen.

Duidelijke Taal met J.A.E.

Na een lange tijd niks van de Utrechtse MC J.A.E. te hebben gehoord is hij er weer met een gloednieuwe song! Twee jaar geleden trok hij de stekker uit zijn platform Hof van Jaeden en de grote vraag is natuurlijk of dat ook weer terug komt. Maar ook wat J.A.E.'s favoriete lyricale performance is in de rubriek Duidelijke Taal.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201304212100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1
Talib Kweli - Around My Way
Pharoahe Monch - Clap
Sizzla - Brutality For Love
Dead Prez - Police State
Kendrick Lamar - Heaven And Hell
2Pac - So Many Tears
Angie Stone - Wish I Didn't Miss You
J. Cole - Before I'm Gone
J. Dilla - Fuck The Police
Guru - Lifesaver

Uur 2
Lupe Fiasco - American Terrorist
Lowkey Ft. M1- Obama Nation Part 2
The Fugees - Ready Or Not
Immortal Technique - The 4th Branch
Promoe Ft. Capleton - Purge Dem
J.A.E. - Vizier
Bob Marley - Head Cornerstone (Duidelijke Taal: J.A.E.)
Soprano - J'ai Vu
Cunninlynguists - Gun
Ster advertentie
Ster advertentie