FunX

"Miljoenen voor kroning? Niet uit mijn zak!"

  1. Newschevron right
  2. "Miljoenen voor kroning? Niet uit mijn zak!"
De gemeente Amsterdam moet ruim zeven miljoen euro uittrekken voor de kroning van Willem-Alexander. Dat is ongeveer wat de prins, Maxima en koningin Beatrix samen verdienen in een jaar. Is het dan terecht dat de stad ook voor de kosten moet opdraaien of zijn er ook andere opties? Vandaar de CritiX stelling: ‘Kosten troonswisseling: 7 miljoen. Niet van mijn belastingcenten!’ Zo’n 93% van de stemmers was het daarmee eens.

Op donderdag presenteert Q-Bah de radioshow samen met FunX-dichter Derek Otte. Check hier zijn spoken word-stuk over de kroning van Willem-Alexander:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F81324470"></iframe>
{/source}

Reacties

Maureen = eens
7 miljoen kun je beter besteden aan de zorg! De ouderen hebben dit land opgebouwd en nu ze oud & moe zijn verdienen ze het meer dan het Koninklijk Huis!

Shaaba =eens
Laat het koninklijk huis het maar lekker zelf betalen.

Darryl = oneens
Niet zeuren is niet zo een goot bedrag. Het mag best gevierd worden en als je niet mee eens ben verhuis je toch lekker naar een ander land?

{source}
<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.eenvandaag.nl/v/102247" width="550" height="309"><param name="movie" value="http://www.eenvandaag.nl/v/102247" ></param><param name="allowfullscreen" value="true" ></param><param name="allowscriptaccess" value="always" /></object><img src="http://nl.sitestat.com/klo/po/s?eenvandaag.player.embed.video_id.102247&amp;category=eenvandaag&amp;ns_webdir=eenvandaag&amp;ns_channel=nieuws_informatie&amp;po_source=video&amp;ns_context=partnersites&amp;ns_auto=&amp;po_sitetype=plus" width="1" height="1" alt="sitestat"> <script type="text/javascript">var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");document.write(unescape("%3Cscript src='"+gaJsHost+"google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));</script><script type="text/javascript">try{var pageTracker = _gat._getTracker("UA-11792878-1");pageTracker._trackPageview();}catch(err){}</script>
{/source}

Matilde = eens
We zitten toch al in een crisis...ze hadden de kroning gewoon op een hutje op de hei moeten doen ... daar is geen geld voor nodig .. maar niet van onze belasting centen

Archana = oneens
Het is maar €00,50 per inwoner van Nederland. Who cares!

Shaktie = eens
Donder op laat ze het zelf maar keer betalen elke keer komt er wat bij. Alles wordt al verhoogd wordt eens tijd dat het volk wat terug krijgt.

David = oneens
Iedereen kijkt uit naar het feest. Dus dan moeten we ook niet moeilijk doen over de kosten. Het gebeurt maar eens in de 33 jaar.


Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie