FunX

Aandacht voor Mumia in Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Aandacht voor Mumia in Lijn5 met Farid & Sticks
In deze show van Farid & Sticks wordt Farid bijgestaan door oudgediende Djef. Sticks is aan het bijkomen van Bevrijdingsdag waarop hij met een helikopter langs de verschillende Bevrijdingsfestivals is gegaan. Farid & Djef bellen met hem om te horen hoe het was.

Er is uitgebreid aandacht voor Mumia Abu Jamal. Deze zwarte journalist en schrijver zit al 27 jaar lang op Death Row.


Mumia Abu-Jamal werd in 1982 ter dood veroordeeld voor de moord op een blanke politieagent in Philadelphia.

Wereldwijd wordt aan dit vonnis getwijfeld, omdat er is geknoeid met het bewijsmateriaal en Mumia geen eerlijk proces kreeg. Hij werd geportretteerd in festivalfilm 'In Prison My Whole Life'. Farid & Djef spreken met Arlette Stuip, een vriendin uit zijn studietijd over deze zaak.


Met zijn boeken en wekelijkse 'spoken essays' op Prison Radio geeft hij stem aan de 3.350 mensen die in de VS in afwachting zijn van hun doodstraf en wordt daarom ook de 'voice of the voiceless' genoemd. De stem van de gevangenen op ‘Death Row’.


Verder in deze show ook aandacht voor het Marxisme Festival dat komend weekend wordt gehouden in Amsterdam. Een festival vol discussie over het kapitalisme, de NAVO, de kredietcrisis en de islam. Maar ook zijn er tientallen bijeenkomsten met sprekers uit het binnen- en buitenland en vanuit verschillende achtergronden en er is aandacht voor documentaires en muziek.

Zo ook de documentaire ‘Islamofobie: Loos Alarm’. Farid en Djef spreken met Hassan Azehaf, één van de makers van deze documentaire waarin wordt uitgelegd hoe het komt dat het beeld rond moslims verslechterd is en welke rol de media hierin spelen.


En natuurlijk zoals iedere week de YouTube Tip, Flows uit de Oude Doos, een reportage dit keer over de documentaire ‘Crips’ en het Nieuws van de dag.


Hier
kun je de show Lijn5 met Farid & Sticks naluisteren op de site van Lijn5!


Wil je Mumia een brief schrijven? Stuur je brief naar:
Mumia Abu-Jamal
AM 8335 SCI-Greene
175 Progress Drive
Waynesburg, PA 15370
USA

Wil je een donatie maken voor de juridische kosten van Mumia Abu Jamal's zaak? Dat kan in Europa via:
'Collectifs National Ensemble Sauvons Mumia Abu-Jamal'
c/o MRAP
43 Boulevard Magenta OR 43
75010 Paris, France

Ster advertentie
Ster advertentie