FunX

Roots Syndicate maakt comeback

  1. Newschevron right
  2. Roots Syndicate maakt comeback
Roots Syndicate heeft besloten om weer bij elkaar te komen! Bandleden Willy Bouman, Winfried Kicken en Djuca Texeira kwamen vanochtend langs in Start om meer te vertellen over hun comeback.

Eendagsvlieg

Roots Syndicate kreeg stond in 1993 volop in de aandacht door hun nummer 1-hit Mockin’ Bird Hill. "Door de hit kregen wij een boost in onze carrière en toen kwam er een ander soort publiek naar onze optredens. Deze fans kwamen alleen voor de hits en ze waren geen echte liefhebbers van reggae." Toen verdere successen uitbleven besloot de groep in 1997 uit elkaar te gaan. Doordat Mockin’ Bird Hill hun enige hitsucces was, worden ze bestempeld als eendagsvliegen. Dat ze meer zijn dan een eendagsvlieg willen ze nu bewijzen met een nieuw album.

Mockin’ Bird is dead

De mannen van Roots Syndicate hebben geleerd van het verleden en gaan het nu anders aanpakken. "Wij gaan back to basics en hebben voor onze eigen identiteit gekozen. We willen de oude fans en de nieuwe generatie als publiek hebben en laten zien dat er nog steeds goede reggae wordt geproduceerd van Nederlandse bodem." De band heeft ook besloten om hun oude liedjes niet meer terug te laten komen in hun concerten. "Mockin’ Bird is dood en begraven. Wij gaan het niet meer doen en komen met andere goede dingen terug."

Comeback Showcase

Roots Syndicate staat zaterdag 8 december, na een stilte van 15 jaar, met een Comeback showcase op het podium van Corso Rotterdam. "De repetities gaan fantastisch en het lijkt alsof wij nooit uit elkaar zijn gegaan, omdat wij altijd vrienden zijn gebleven." Het is nog onzeker of het nieuwe nummer New Generation als single wordt uitgebracht. "Wij hebben nu een aantal nummers klaarstaan, maar moeten nog kiezen welke als eerst als single uitgebracht gaat worden." Binnenkort wordt een videoclip uitgebracht van het nummer Don’t Kill Your Brother For a Dollar en er komen nog meer dingen aan die de comeback van Roots Syndicate vorm gaan geven.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F69930956&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie