FunX

"Oranje bastketbalteam laat zien dat ze met de wereldtop meekunnen"

  1. Newschevron right
  2. "Oranje bastketbalteam laat zien dat ze met de wereldtop meekunnen"

Je hoort er hier in Nederland niet veel over, maar het is er zeker wel: basketbal op topniveau. De Oranje Lions hebben gisteravond verloren van Griekenland tijdens de Eurobasket 2015 in Zagreb (Kroatië) ofwel het Europese Kampioenschap basketbal. Maar ze kunnen sowieso met opgeheven hoofd naar huis. FunX-sportverslaggever Delano Limaheluw legde Morad & Shay precies uit waarom.

"Het is een fantastische prestatie wat ze vorig jaar hebben geleverd door zich voor het eerst in 26 jaar te kwalificeren." Het EK is nu in volle gang, en volgens Delano, die nu in Zagreb is, was iedereen verbaasd dat Nederland er ook bij was. "Ze verbazen echt iedereen. Ze laten zien dat ze met de wereldtop meekunnen."

Europese basketbal versus NBA

Het Europese basketbalniveau is erg hoog, maar toch verschilt het in vergelijking met de NBA. "Dat is een andere soort basketbal. Maar er spelen tegenwoordig veel spelers uit Europa in de NBA. Dat zie je ook op het toernooi. Maar als je dat vergelijkt met Nederland, waarvan een gedeelte van het team in de Nederlandse competitie speelt, dan hebben de oranje mannen het toch even geflikt. Petje af voor het Nederlandse team."

Geen geld, maar passie

Het overgrote deel van de professionele basketballers heeft volgens Delano een dikke vette bankrekening. Maar bij de Nederlandse spelers is dat heel anders. "Die jongens krijgen geen financiele vergoeding en spelen voor de eer en om zichzelf op de kaart te zetten. Ze spelen met zoveel passie, dat verdient gewoon veel meer aandacht!"

Ster advertentie
Ster advertentie