FunX

The Legendairs putten kracht uit familieband

  1. Newschevron right
  2. The Legendairs putten kracht uit familieband
Zoals elk jaar vindt aan de vooravond van het Zomercarnaval de finale van de Fernandes Battle Of Drums presented by FunX plaats en FunX is er natuurlijk bij! De vier finalisten Unicum Brass, The Legendairs, NG Brass and Faja Rhythm Brassband strijden 29 juli op de Coolsingel om de titel Beste Brassband 2011.

Familie

De FunX camera's zijn deze week gericht op The Legendairs. De Haagse groep is een echte familiebrassband die voor de derde keer in de finale van de Fernandes Battle of Drums presented by FunX staat. The Legendairs bestaat voornamelijk uit neven en nichtjes die samen zijn opgegroeid. Volgens bandleader Ango is dat hetgeen dat de groep zo sterk maakt.

Voorbereid

The Legendairs zijn zich ervan bewust dat de concurrentie sterk is, maar de groep is daarop voorbereid. "We praten over wat we gaan doen en wat we niet kunnen doen," aldus Ango. Daarnaast is er een extra lichtpuntje aan de hemel, de familiebrassband heeft sinds kort meer tijd om met elkaar te trainen. Door examenjaren van verschillende bandleden was er veel druk bij The Legendairs. Gelukkig is dat gedeelte nu achter de rug en kan de brassband keihard trainen om een mooi resultaat neer te zetten op 29 juli tijdens de Fernandes Battle of Drums presented by FunX.

The LegendairsSter advertentie
Ster advertentie