FunX

SPOKEN: Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN: Wie heeft Pim Fortuyn vermoord?
Waarom is Pim Fortuyn vermoord en deed Volkert van der G. het wel op eigen houtje? Manu spreekt met de schrijvers Tomas Ross en Peter Siebelt die uitvoerig onderzoek hebben gedaan naar de moord op Pim en doen een boekje open over wat er volgens hun echt gebeurd is.

Moord

Op 6 mei 2002 werd politicus Pim Fortuyn vermoord op het mediapark in Hilversum. De politicus was in de maanden ervoor keihard aan een opmars bezig met zijn partij LPF. In een zeer korte periode werd de kans steeds groter dat hij de verkiezingen zou winnen en de premier van Nederland zou worden.

Complottheorieën

Pim wilde de JSF niet aanschaffen en ook wilde hij Defensie flink reorganiseren. Volgens complottheorieën waren de 'mensen achter de schermen' hier niet blij mee en moest hij dus het veld ruimen. Zit de waarheid in die hoek?

Duidelijke Taal

Het producersteam Statik Musik heeft al vele bangers op hun naam staan en ze produceren nog steeds erg veel voor zeer veel verschillende artiesten. Op dit moment zijn ze bezig met de inrichting van een nieuwe studio en hebben daar een crowdfunding voor gestart. RIL van Statik Musik legt uit wat er nog precies nodig is voor hun studio en kiest in de rubriek Duidelijke Taal voor een track van Drake.

Spoken met Manu

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201310132100.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

Uur 1
The Fugees - Killing Me Softly
Lange Frans - Kamervragen
Pharoahe Monch - The Hitman
Gikkels - Doofpot
Drake - Too Much (Duidelijke Taal: RIL van Statik Musik)
U-Niq Ft. Mr. Probz - Verboden Liefde (Prod.: Statik Musik)
The Notorious B.I.G. - Who Shot Ya?
Gang Starr - Conspiracy
Ster advertentie
Ster advertentie