FunX

Hans Stam wil iedereen bewust maken van hart- en vaatziekten

  1. Newschevron right
  2. Hans Stam wil iedereen bewust maken van hart- en vaatziekten
Hij is een manager met oog en hart voor zijn medewerkers. Wil iedereen bewust maken van hart- en vaatziekten en zet zich hier dagelijks voor in. Hans Stam, de directeur van de Hartstichting schuift zondag aan bij Hi5 en vertelt over zijn weg naar succes. Ook nam hij een stageplek mee naar de studio, waarop jij kon solliciteren.

Loopbaan:

Hans Stam werd geboren in 1948 in West-Friesland, kort nadat hij zijn eerste levensjaar zag verhuisde met zijn ouders naar Aruba. Hij vond dit een prachtige tijd en sprak toen vloeiend Papiaments. Na 11 jaar hier gewoond te hebben kwam hij met zijn ouders weer terug naar Nederland. Terug in Nederland ging hij naar de HBS-B (huidige VWO). Na het afronden van de HBS-B ging hij Biologie en Scheikunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een bewogen loopbaan gehad. Zo heeft hij onder andere gewerkt als docent wiskunde, wetenschappelijk medewerker Biochemie en was hij Algemeen Directeur bij Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam. Sinds 2006 is hij werkzaam als Directeur bij de hartstichting. In deze functie houdt hij zich bezig met iedereen bewust maken van hart- en vaatziekten. Hij vindt dit zeer dankbaar werk en blijft hier ook tot dat hij met pensioen gaat.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/hi5/hi5_201211041700.mp3{/audio}

Hieronder kan je de gehele Hi5-uitzending met Hans terug luisteren en horen hoe FunX-luisteraar Rachid solliciteert naar een functie als communicatiestagiaire.

Ster advertentie
Ster advertentie