FunX

Underdog ‘Joy’ genomineerd voor 7 Gouden Kalveren

  1. Newschevron right
  2. Underdog ‘Joy’ genomineerd voor 7 Gouden Kalveren
Vrijdag worden de Gouden Kalveren weer uitgereikt. Niet openingsfilm ‘Tirza’, maar de relatief slecht bezochte film ‘Joy’ is het meest genomineerd. Fernando belde in Start met regisseuse Mijke de Jong.



Toen Mijke dinsdagavond hoorde dat haar film, die een krappe 2000 bezoekers naar de bioscoop trok, maar liefst zeven nominaties had, was ze enorm verbaasd! Mijke: “Ik had het absoluut niet verwacht. Wij zijn heel trots op de film. Hij is prachtig geworden en ik was heel verdrietig dat er zo weinig mensen op afgekomen waren.”



'Joy' gaat over een meisje van 18 (gespeeld door Samira Maas) dat als baby te vondeling is gelegd en op zoek gaat naar haar moeder. Mijke: “Iedereen die de film ziet, vindt hem heel mooi. Dus we hopen dat de film nu opnieuw uitkomt zodat ‘ie het publiek krijgt dat íe verdient.”

Vrijdagavond worden de Gouden Kalveren uitgereikt op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De films ‘Tirza’ en ‘R U There’ zijn allebei vijf keer genomineerd. Voor het belangrijkste kalf, het kalf voor de beste speelfilm, komen ‘Joy’, ‘Komt Een Vrouw Bij De Dokter’ en ‘Lang en Gelukkig’ in aanmerking.
Ster advertentie
Ster advertentie