FunX

QUIZ: Ben jij een slutshamer?

foto: Pixabay: ValeriyaBoltneva
  1. Newschevron right
  2. QUIZ: Ben jij een slutshamer?

De Week van de Mediawijsheid is van start gegaan! In de huidige generatie is de aanwezigheid van internet en digitale media vanzelfsprekend. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden: contacten leggen of onderhouden gaat makkelijker dan ooit, nieuws is altijd en overal te vinden en informatie opzoeken kost slechts een paar minuten.

Online anonimiteit

Internet zorgt er helaas ook voor dat bepaalde acties vaak onuitwisbare gevolgen hebben. Jongeren bevinden zich in een kwetsbare positie, zonder dat ze zich daar zelf bewust van zijn. Door de anonimiteit op internet durven mensen ineens alles te zeggen. Haatreacties onder bepaalde video's en artikelen zijn eerder regel dan uitzondering.

Seksualiteit

Ook als het gaat om seksualiteit, hebben veel jongeren snel een mening klaar over andere mensen. Ben jij altijd bewust van de gevolgen van jouw online acties?

Slet is misschien wel het meest voorkomende scheldwoord als het om vrouwen gaat. Meer dan twintig bedpartners? ''Slet!'' Een kort rokje? ''Slet!'' Teveel jongens die naar jou omkijken? ''Slet!'' Heb jij al snel een oordeel klaarliggen over bepaalde vrouwen of geef je geen fuck om hoe anderen met hun seksualiteit omgaan? Kunnen mannen net zo goed als vrouwen een slet zijn? Doe de test en ontdek of jij een slutshamer bent.

Vrouwen:

Mannen:

Ster advertentie
Ster advertentie