FunX

Noa Lang: "De voetbalwereld is eigenlijk een hele vieze wereld"

foto: NTR
  1. Newschevron right
  2. Noa Lang: "De voetbalwereld is eigenlijk een hele vieze wereld"

Een nieuw seizoen van Tiki Taka Touzani is gisteren van start gegaan. In de eerste aflevering waren Joshua Zirkzee (Anderlecht) en Noa Lang (Club Brugge) te zien. Naast een aantal gekke challenges, vonden er ook openhartige gesprekken plaats. Zo vertelde Noa Lang onder andere hoe hij de afgelopen tijd heeft gewerkt aan zijn mentale gezondheid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pyscholoog

Veel mensen hebben een mening over Noa Lang. Helaas is die niet altijd even positief. Touzani is benieuwd wie Noa nu eigenlijk écht is. "Een jongen die echt zichzelf is en niet meegaat met de rest", is zijn antwoord.

Noa denkt dat hij de absolute wereldtop kan halen. "Het zit allemaal in mijn hoofd. Als ik mijn hoofd erbij houd weet ik dat ik het ga halen." Misschien zien vele mensen dat als arrogant, maar je kunt het ook zelfverzekerd noemen. "Dit is hoe ik ben, dit is Noa Lang."

Mentaal sterk

Ondanks de vele meningen van anderen waar Noa mee moet dealen, staat hij tegenwoordig sterk in zijn schoenen. Hij voelt zich goed en heeft veel plezier in wat hij doet. Dat is ook wel eens anders geweest. "Ik denk dat ik enorm veel stappen heb gemaakt en ook nog moet maken. Maar stap voor stap kom ik daar."

Wat hem veel heeft geholpen, is het in de hand nemen van een psycholoog. "Ik heb dat wel nodig, vind ik van mezelf. Ik heb best wel wat meegemaakt." Hij praat niet elke dag met diegene, maar op momenten dat hij er behoefte aan heeft. "Niet alleen als het slecht gaat hoor, maar ook als het goed gaat. Ik kan het iedereen aanraden."

Vieze wereld

Het is volgens Noa niet makkelijk om je staande te houden in de hectische wereld waarin hij zich begeeft. "Eerlijk is eerlijk de voetbalwereld is eigenlijk een hele vieze wereld. Veel neppe dingen, veel mensen die wat van jou willen, maar die waarschijnlijk niet eens echt met je zijn. Want waar waren zij voor de shine?" Ook krijgt hij als voetballer te maken met veel druk van buitenaf. "Probeer daar maar eens mee om te gaan. Dat is voor de buitenwereld altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Dus daarom raad ik iedereen een psycholoog aan."

Real

In een interview met Sander vertelt Soufiane Touzani dat hij blij is dat Noa zo eerlijk was tijdens het interview voor Tiki Taka Touzani. Als hij Noa moet omschrijven, dan zou hij zeggen dat hij iemand is die zich niet zomaar aanpast. "What you see, is what you get", aldus Touzani. En dat kan hij wel waarderen. "Het is fijn dat je iemand tegenover je hebt die oprecht zegt wat hij voelt en denkt."

Noa is overigens niet de enige die zichzelf zo openstelt aan Touzani. In de rest van het seizoen zullen we nog veel meer voetballers voorbij zien komen, zoals Hakim Ziyech. Hoe het komt dat voetballers zich zo op hun gemak voelen bij Touzani? "Ik denk dat ik heel goed ben voorbereid en oprechte interesse heb in die jongens. Dat voelen ze en daar prikken ze doorheen", aldus Touzani. "En ze doen er vrijwillig aan mee. Heel veel dingen móeten ze doen, dit mogen ze. Ze kunnen ook een dagje vrij nemen, maar het feit dat ze dit zelf willen, dan krijg je hele andere gesprekken."

FC Straat

Naast Tiki Taka Touzani houdt Touzani zich ook met een ander groot project bezig, namelijk FC Straat, het succesvolle item van zijn YouTube-kanaal. Het is een project dat niet alleen ontzettend populair is bij de 1 miljoen abonnees, maar ook dicht bij Touzani's hart ligt. "Getallen hebben pas waarde als je er iets moois mee kunt doen."

Touzani, die uiteraard zelf is opgegroeid met straatvoetbal, wilde zijn following inzetten om iets goeds te doen. "Buitenspelen is supergoed, maar kinderen doen dat tegenwoordig wat minder. En als ik de positie heb om zo'n grote groep te enthousiasmeren en ook de power heb vanuit de media om dat soort wedstrijden te broadcasten [...] dan vind ik dat ik dat moet doen." De straatvoetballer haalt er veel positieve energie uit. "Ik heb eindelijk iets waarvan ik denk: hier wil ik echt op de lange termijn duurzaam in investeren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie