FunX

‘Gratis trouwen moet worden afgeschaft’

  1. Newschevron right
  2. ‘Gratis trouwen moet worden afgeschaft’
Op een doordeweekse dag ’s ochtends het gemeentehuis binnenlopen en even snel gratis trouwen. In de grote gemeenten kan dat, maar D66 wil de mogelijkheid afschaffen. Trouwen doe je namelijk voor jezelf en daar hoeft de gemeenschap niet aan mee te betalen. Of toch wel? Luisteraars spraken hierover in CritiX.

Stelling
Op FunX.fm, Facebook.com/FunXFM en op de FunX-app stond de stelling: ‘Gratis trouwen moet kunnen, liefde kost geen geld.’ Hoewel er op Facebook met name reacties staan van mensen die vinden dat de regel moet blijven bestaan, was een meerderheid van de stemmers het niet eens met de stelling. Ruim 63% klikte op ‘oneens’.

Reacties
Bente: Moet gewoon gratis blijven! Niet iedereen heeft geld voor een trouwerij.
Marlena: Niets is meer gratis in Nederland.
Niraja: Het hoeft niet gratis, maar maak het gewoon betaalbaar.
Amber: Trouwen doe je idd voor jezelf en je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.
Maureen: Als er ooit kosteloos geleefd kan worden, dan kunnen we pas kosteloos trouwen.

D66
In de radioshow CritiX sprak Q-Bah ondermeer met kamerlid Magda Bernsden. Zij kwam met het voorstel om gratis trouwen te verbieden. Check hieronder waarom:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F41322176"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F41322176" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie