FunX

Waarom is Opsporing Verzocht zo populair?

  1. Newschevron right
  2. Waarom is Opsporing Verzocht zo populair?
Wekelijks kijken ruim één miljoen mensen naar Opsporing Verzocht. Dat het programma na 27 jaar nog zo populair is komt volgens presentator Frits Sissing door het feit dat burgers graag helpen met het bestrijden van criminaliteit. Dat zei hij vanmorgen tijdens Start. Fernando belde met Frits omdat vanavond de duizendste aflevering van Opsporing Verzocht wordt uitgezonden.

De eerste aflevering van het misdaadprogramma werd op 14 oktober 1975 uitgezonden. Sindsdien hebben de uitzendingen regelmatig bijgedragen aan het oplossen van zaken. De Erasmus Universiteit heeft onderzocht dat Opsporing Verzocht de kans op het oplossen van een zaak zelfs van 25 naar 40 procent verhoogt.

Meeste indruk
Eén van de zaken van de afgelopen jaren die veel indruk hebben gemaakt op Frits Sissing is de moord op het vierjarige "Meisje van Nulde". Zij werd door haar moeder en stiefvader vermoord en in stukken gehakt. Haar lichaamsdelen werden onder andere teruggevonden bij het strand van Nulde.

Kleine Viezerik
Naast Opsporing Verzocht is Frits druk bezig met andere dingen. Zo presenteert hij het nieuwe programma Maestro, dat vanaf november wordt uitgezonden door de AVRO op Nederland 1. Hierin leren BN-ers, waaronder Kleine Viezerik, hoe ze dirigent moeten zijn van een klassiek orkest. "Kleine Viezerik is zeer aangenaam om naar te kijken als hij gaat dirigeren want hij heeft het schijnbaar moeilijk," weet Sissing alvast te verklappen.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63617708&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie