FunX

Dylan nam deel aan 'Squid Game: The Challenge': "Je beseft dat winnen je leven kan veranderen"

foto: Instagram: @dylandaimin
  1. Newschevron right
  2. Dylan nam deel aan 'Squid Game: The Challenge': "Je beseft dat winnen je leven kan veranderen"

Na het succes van Squid Game kon Netflix het uiteraard niet laten om met een nieuw seizoen te komen van de razend populaire serie. Voordat het zover is, krijgen fans eerst de spelshow Squid Game: The Challenge te zien, waarin 456 deelnemers het tegen elkaar opnemen in verschillende spellen om 4,56 miljoen dollar te winnen. Eén van de deelnemers was de Nederlandse Dylan en in Start met Fernando vertelt hij hoe hij zijn deelname aan de spelshow heeft ervaren.

Nederlandse Dylan deed mee aan Squidgame: The Challenge!

Video niet beschikbaar

'Kinderspelletjes'

Wellicht heb je de afgelopen tijd meegekregen hoe 'onmenselijk' de omstandigheden waren op de filmset van Squid Game: The Challenge volgens verschillende spelers. Dylan lijkt daarentegen vooral te hebben genoten van zijn deelname aan de spelshow. Het feit dat hij deel mocht uitmaken van het Squid Game-universum was voor hem al leuk genoeg. "Squid Game was een wereldwijd fenomeen. Iedereen had het erover en speelde het op straat. Toen ik de kans kreeg om mee te doen, dacht ik: ja, tuurlijk. Ik houd van unieke ervaringen en in essentie is dit geen gevaarlijke ervaring, want je speelt eigenlijk alleen maar kinderspelletjes."

Quote

Je beseft dat als je wint dat het heel je leven kan veranderen.

Dylan

Emotionele impact

Gelukkig is het in Squid Game: The Challenge niet zo dat je je uitschakeling met de dood moet bekopen, zoals in de originele serie. Dat neemt echter niet weg dat de emotionele gevolgen van je deelname aan de show groot kunnen zijn. "De emotie zat hem niet in het gevaar van het spel, maar het gevaar van de gevolgen van je uitschakeling. Je speelt voor 4,56 miljoen dollar. Dus alles wat je daar doet, doe je met honderd procent concentratie. Je beseft dat als je wint dat het heel je leven kan veranderen."

'Ik moet meedoen'

Aangezien de prijzenpot in Squid Game: The Challenge 4,56 miljoen dollar was, hebben ruim 100.000 mensen zich opgegeven voor de spelshow. Uiteindelijk werden 456 kandidaten geselecteerd, waaronder Dylan. Tot de dag van vandaag snapt hij niet helemaal hoe Netflix hem uit alle aanmeldingen eruit heeft gepikt. "Netflix zoekt altijd met mensen met een aangrijpend verhaal. Eerlijk gezegd heb ik niet het soort verhaal dat zij zoeken, maar ik moest natuurlijk wel een castingvideo insturen. Daarin heb ik heel duidelijk gezegd: 'Netflix, ik moet met dit programma meedoen.' Dat heb ik ongeveer drie minuten lang herhaald en vervolgens dachten ze: is goed."

'20 tot 40 minuten stilstaan'

Dylan verklapt in elk geval dat hij niet alle spellen heeft meegespeeld in de show, maar vertelt wel dat de spellen moeilijker zijn dan ze in eerste instantie lijken. "Het eerste spel dat ik speelde, was Red Light Green Light en dat was één van de moeilijkste spellen die ik ooit heb gespeeld. Dat zat 'm ook in het verschil tussen wat je op tv ziet en hoe de opnames verliepen. Op tv duurt het spel vijf minuten, maar tijdens de opnames duurde het langer, omdat er drones en cameramensen aanwezig waren die scènes opnamen. We mochten elke keer zeven seconden rennen en daarna stond je weer 20 tot 40 minuten stil."

Mooie vriendschappen

Ondanks dat Dylan niet huiswaarts keerde met de felbegeerde prijzenpot heeft hij wel mooie vriendschappen gesloten met andere deelnemers. "Ik had zelf geen verhaal, maar er waren wel mensen die veel persoonlijke struggles hebben overwonnen. Vooral na zo'n eerste ervaring die meteen heel heftig was, trokken mensen heel erg naar elkaar toe. Na de eerste challenge werden deelnemers in een grote kamer gedropt en moest je het met elkaar zien te vinden. Je vormde dus heel snel een band met sommige mensen en dat is me nog steeds bijgebleven."

Ster advertentie
Ster advertentie