FunX

CritiX: Dieren horen in de natuur!

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Dieren horen in de natuur!
Rakker, Felix, Hamtaro, of hoe jouw huisdier ook heet. Dierendag, is dé dag dat je hem/haar extra in het zonnetje mag zetten! Er zijn ook mensen die hun huisdier dag in dag uit op een voetstuk plaatsen. Bijvoorbeeld dieren behandelen als kinderen. Van nature horen dieren toch in de natuur? In CritiX bespraken we daarom de volgende stelling: Dieren horen niet in huis, maar in de natuur!”

Reactie

Een meerderheid van 70 procent was het eens met de stelling en vindt dus dat dieren in de natuur thuishoren. Lees hieronder een aantal reacties die wij binnenkregen via de FunX Facebook en Twitter:

Kim: Ik ken meer mensen die in de natuur horen dan dieren!
Roos: Terecht dat mensen hun dieren beter behandelen dan hun medemens.. Dieren hebben geen stem!
Miranda: Mijn 2 hondjes leven elke dag als koning, het zijn mijn baby’s! Huisdieren horen zeker niet in de natuur en doet me pijn als ik zwerfkatten of honden zie.
Esme: Huisdieren in huis. Natuur/wilde dieren in de natuur. Maar behandel je huisdier wel als een dier het is geen mens.
Chermaine: Nou mijn chihuahua's zijn te verwend hoor! Die willen het huis echt niet uit tenzij ze een jasje of truitje aan hebben.
Saar: Als je voor je kinderen enkel euroshopper koopt, en je kat krijgt Whiskas, verdien je echt een elleboog.

CritiX

De dierenopvang in Amsterdam vierde natuurlijk ook dierendag. Beluister hieronder hoe zij dat deden!

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F62290154&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie