FunX

Stephen (20) zit vast in Marokko, maar blijft positief: "Ik ga gewoon chillen"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Stephen (20) zit vast in Marokko, maar blijft positief: "Ik ga gewoon chillen"

Het vliegverkeer tussen Marokko en Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk wordt vandaag vanaf 23.59 uur voor onbepaalde tijd stopgezet als maatregel tegen het coronavirus. Stephen landde vandaag in Marokko en kreeg ineens het slechte nieuws te horen. Hij vertelde er meer over aan Sander.

Nietsvermoedend

Het nieuws werd vandaag heel onverwacht aangekondigd, dus Stephen stapte vanochtend nietsvermoedend het vliegtuig in richting Marrakesh. Eenmaal aangekomen in Marokko hoorde Stephen van een medepassagier dat er geen vluchten terug naar Nederland meer zullen gaan voor onbepaalde tijd. "Ik dacht: oké, dit hoor je wel vaker. Maar ik nam het allemaal niet heel serieus." Stephens internet viel uiteindelijk uit, waarna hij pas bij aankomst in zijn hotel allerlei berichtjes kreeg van bekenden die het nieuws bevestigden.

Stephen (20) zit vast in Marokko na vliegverbod

Via België?

Het was de bedoeling dat Stephen aankomende maandag terug zou vliegen. Hoe dat nu zal gaan, weet hij nog niet. Wel heeft hij contact gehad met iemand die voor de overheid werkt. "Het is nog heel onduidelijk allemaal. Ze zijn in contact met Transavia. Een van de mogelijkheden is dat we terug gaan vliegen via België."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Chillen en genieten'

Hoewel het geen fijne manier van aankomen was, probeert Stephen er vooral het beste van te maken. "Wat ik nu ga doen? Chillen en genieten", zegt hij lachend. "Ik kan wel gaan stressen, maar waarom zou ik? Ik ben in Marokko met 32 graden, dus ik ga echt niet klagen."

Ster advertentie
Ster advertentie