Up 2 Date

Vliegverkeer tussen Marokko en Nederland stilgelegd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vliegverkeer tussen Marokko en Nederland stilgelegd

Het vliegverkeer tussen Marokko en Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland is voorlopig stilgelegd vanwege de bestrijding van het coronavirus. Dat bevestigt Transavia op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanaf vanavond 23.59 uur

Vandaag zijn er nog enkele vluchten, maar vanavond om 23.59 uur wordt het luchtruim gesloten. "De situatie is onzeker en de impact op onze vluchten van en naar Marokko wordt onderzocht", klinkt het vanuit Transavia. Ook Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc doen melding van het vliegverbod tussen de genoemde landen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrees voor nieuwe besmettingen

De Marokkaanse regering heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar diverse Marokkaanse media doen wel al melding van het vliegverbod. De Marokkaanse autoriteiten vrezen nieuwe coronabesmettingen en volgens Le360 is de beslissing genomen omdat er in Nederland, Duitsland en Groot-Britannië nieuwe varianten zijn aangetroffen.

Transavia meldt in gesprek met NU.nl dat zij hopen van de Marokkaanse autoriteiten nog de mogelijkheid te krijgen om de komende dagen met lege toestellen naar Marokko te vliegen, om reizigers op te halen die nog in het land zitten.

Ster advertentie
Ster advertentie