Games & gadgets

'Xbox Series X' acht keer krachtiger dan 'Xbox One'

foto: Xbox.com
  1. Newschevron right
  2. 'Xbox Series X' acht keer krachtiger dan 'Xbox One'

Philip Spencer van Microsoft Gaming heeft gisteren bekendgemaakt dat de nieuwe Xbox Series X acht keer krachtiger wordt dan de Xbox One. De nieuwe Xbox die later dit jaar verschijnt, krijgt een 12 teraflops GPU. Dat is drie keer krachtiger dan de PlayStation 4.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooier en realistischer

De videokaart van de Xbox Series X gaat volgens Spencer hardwarematige DirectX Raytracing ondersteunen waardoor games hyperrealistisch moeten gaan worden. Ook krijgt de Xbox een nieuwe generatie SSD-schijf, zodat games sneller laden. Microsoft spreekt ook van een nieuwe techniek die Variable Rate Shading heet waardoor visuele effecten er mooier uit moeten gaan zien.

Oude controllers en games

De Xbox Series X krijgt naast al het bovenstaande ook een Quick Resume-mogelijkheid waardoor je snel tussen games kan switchen zonder last te hebben van laadschermen. Ook de controller zou sneller gaan reageren door ondersteuning van een techniek die Dynamic Latency Input heet, maar oudere controllers kan je ook gaan gebruiken. Net als games van een oudere Xbox.

Releasedatum?

Wat Microsoft gisteren echter vergat te vermelden is de releasedatum van de Xbox Series X. De verwachting is dat de nieuwe console eind dit jaar - rond de feestdagen - moet gaan verschijnen. Net als het apparaat van hun grote concurrent Sony.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie