Games & gadgets

Microsoft kondigt nieuwe Xbox aan

foto: TrustedReviews
  1. Newschevron right
  2. Microsoft kondigt nieuwe Xbox aan

Microsoft heeft gisteravond de nieuwe Xbox aangekondigd. Tijdens de Game Awards werden de eerste beelden getoond van de nieuwe console, die de Xbox series X gaat heten. De spelcomputer komt uit in het najaar van 2020 inclusief een gloednieuwe draadloze controller. Volgens de grote baas van Microsoft, Phil Spencer, gaat de nieuwe Xbox een nieuwe standaard zetten in game industrie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Project Scarlett

Met de aankondiging tijdens de jaarlijkse gameconferentie E3 werd ook bekend dat er nieuwe spellen aankomen. Er wordt een nieuwe editie van Halo verwacht en de trailer van Hellblade 2 is te zien in de presentatie van de Xbox. Dit jaar deelde Microsoft al dat zij met een nieuwe Xbox zouden komen, toen was deze nog bekend onder de naam Project Scarlett.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gamen met 8k beeldresolutie

Alles wat onder de motorkap van de nieuwe Xbox zit, was eerder dit jaar al bekendgemaakt eerder dit jaar. De spelcomputer bevat een chip van AMD gebaseerd op de grafische technologie van de Zen 2 en de Navi van Radeon RDNA. Dat klinkt heel ingewikkeld en dat is het eigenlijk ook wel. Wat het inhoudt, is dat het door deze chip mogelijk wordt om tot 120 beelden per seconde (FPS) te behalen. Hiermee kun je straks gamen op een beeldresolutie tot 8k, wat nagenoeg levensecht is. Voor degenen die nu een Xbox hebben: niet getreurd. Microsoft heeft beloofd dat alle spellen van de vorige edities ook gewoon gespeeld kunnen worden op de nieuwe editie.

Playstation 5

De grote concurrent van Xbox, de Playstation, heeft eerder dit jaar ook aangekondigd dat zij een nieuwe editie van hun spelcomputer gaan uitbrengen. Deze staat ook op de planning voor het najaar van 2020, maar daar is nog weinig over bekend. Sony, het bedrijf achter de Playstation, heeft dit jaar tot grote verbazing van de industrie de E3 conferentie overgeslagen. Het enige wat bekend is gemaakt, is de naam: de Playstation 5. Welke console jij op je verlanglijstje moet zetten voor de kerstdagen van volgend jaar, vertellen we je over een paar maanden!

Ster advertentie
Ster advertentie