Games & gadgets

Klachten over iPhone 14: camera ratelt bij gebruik social media-apps

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Klachten over iPhone 14: camera ratelt bij gebruik social media-apps

Apple zou overspoeld worden met klachten over de nieuwe iPhone 14. Het nieuwe toestel zou namelijk schudden en ratelen bij het gebruik van de camera in social media-apps als TikTok, Instagram en Snapchat.

Geratel

Afgelopen vrijdag ging de iPhone 14 officieel in de verkoop. Mensen die het toestel vroeg wisten te bemachtigen, klagen over het gebruik van de camera in verschillende social media-apps. Het gaat dan niet om standaard iPhone 14, maar de iPhone 14 Pro. De iPhone zou volgens een Reddit-gebruiker oncontroleerbaar schudden. Een ander meldt dat de camera in het toestel zelfs te horen zou zijn bij het gebruik van Snapchat. Op Twitter en TikTok legden mensen het geratel van de camera ook vast op video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vernieuwing in camera

De problemen in de iPhone 14 Pro hebben mogelijk te maken met de grote vernieuwing in de camera. De modellen zijn de eerste iPhones ooit met een 48-megapixelcamera. Ook zijn de camera's van de Pro volgens Apple voorzien van 'tweede-generatie sensor-shift optische beeldstabilisatie'.

Bij gebruik van de normale camera app op de iPhone 14 Pro zijn er geen problemen gemeld. Waarschijnlijk kunnen de problemen met een aantal updates van onder meer TikTok, Snapchat en Instagram worden opgelost.

Ster advertentie
Ster advertentie