Games & gadgets

FIFA 23 diskwalificeert cheaters met behulp van nieuw systeem

foto: EA Sports
  1. Newschevron right
  2. FIFA 23 diskwalificeert cheaters met behulp van nieuw systeem

In FIFA 23 worden 'cheaters' met behulp van een nieuw systeem gediskwalificeerd. Dat meldt ontwikkelaar EA Sports op de website. In de game is een tool ingebouwd die in de kern van het computerbesturingssysteem controleert of er valsgespeeld wordt. Op die manier hoopt de ontwikkelaar vooral dat het handelen in de game-modus Ultimate Team weer eerlijker wordt.

Hacken

Bij ieder spel komt het voor dat mensen valsspelen. Bij veel consolegames kunnen gamers bepaalde codes invoeren om voordelen te krijgen. Andere cheaters gaan nog een stap verder. Zij kiezen ervoor om de programmeercode van een spel aan te passen om het spel volledig naar eigen hand te zetten. Bij het succesvol 'hacken' van de code, worden de hacks vaak ook weer online gedeeld en zelfs doorverkocht.

In de kern

De manieren om te cheaten worden steeds verfijnder. EA Sports heeft er daarom voor gekozen om een securitysysteem in te bouwen die in de kern van het besturingssysteem checkt of er valsgespeeld wordt. Het is de eerste keer dat EA de beveiliging toepast in een game. Andere ontwikkelaars, zoals Activision Blizzard, doen dit al langer in bijvoorbeeld het spel Call of Duty.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Risico

De nieuwe beveiligingsmethode is niet onomstreden. Gameontwikkelaars moeten voorzichtig met het systeem omgaan, omdat bij het ontstaan van een datalek de hele console wordt aangetast. Volgens EA is het systeem alleen actief wanneer het spel wordt gespeeld. Zodra de game wordt afgesloten, wordt ook het securitysysteem in de kern van het besturingssysteem afgesloten. De nieuwe methode verzamelt en bewaart geen data op de console.

Ster advertentie
Ster advertentie