Games & gadgets

Sony komt met Netflix-serie gebaseerd op Nederlandse game 'Horizon'

foto: PlayStation
  1. Newschevron right
  2. Sony komt met Netflix-serie gebaseerd op Nederlandse game 'Horizon'

Fans van Horizon kunnen in de toekomst niet alleen uitkijken naar een vervolg op het eerder dit jaar verschenen Horizon: Forbidden West, maar ook naar een televisieserie rond de Nederlandse game. Sony heeft namelijk aangekondigd dat er een Netflix-serie komt die gebaseerd is op de games van ontwikkelaar Guerilla Games.

Geen verdere details

Sony maakte het nieuws bekend tijdens de Sony Business Briefing, een presentatie aan investeerders. Verder zijn er geen details gegeven over de aankomende serie. Het eerste deel in de Horizon-reeks, Horizon Zero Dawn verscheen in 2017 en werd tot nu toe meer dan twintig miljoen keer verkocht. Daarmee is het de grootste Nederlandse mediaproductie ooit. Het vervolg verscheen in februari en kon op veel lovende reacties rekenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

God of War-serie

Naast een Horizon-serie op Netflix komt Sony ook nog met een Netflix-film rond de racegame Gran Turismo en een God of War-serie die in ontwikkeling is voor Amazon Prime Video. Daarnaast moet begin volgend jaar ook nog een serie gebaseerd op The Last of Us verschijnen op HBO Max, waarin Pedro Pascal (Narcos en The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones en The Worst Witch) de hoofdrollen vertolken.

Meer series en films gebaseerd op games

De plannen zijn onderdeel van Sony's strategie om meer series en films rond games uit te brengen. Zo verscheen in februari de film Uncharted, met Tom Holland in de hoofdrol, die wereldwijd meer dan 400 miljoen dollar opbracht.

Ster advertentie
Ster advertentie