Games & gadgets

FIFA 21: dit gaat veranderen in FUT en carrièremodus

  1. Newschevron right
  2. FIFA 21: dit gaat veranderen in FUT en carrièremodus

Op de website van EA Sports is te lezen dat de carrièremodus in FIFA 21 flink is veranderd. Carrière krijgt meer Football Manager-achtige toevoegingen die de ervaring realistischer moeten gaan maken. Voor fans van FIFA Ultimate Team is er ook goed nieuws, want FUT krijgt een coöpmodus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Football Manager x FIFA?

Je kan al wedstrijden simuleren in de huidige carrièremodus, maar in FIFA 21 heb je ook invloed bij het simuleren. Daarom heet het Interactive Match Sim. Je kan in de nieuwe FIFA-game net als in Football Manager toekijken hoe je spelers het doen met allerlei data en je wedstrijdplan veranderen. Op belangrijke momenten kan je zelfs de wedstrijd induiken en de controle overnemen.

Bron: EA Sports

Nieuwe positie

Een andere verandering is iets waar ik als carrièreliefhebber al lang op wacht: spelers trainen om op andere posities te laten spelen. Kijk naar Alphonso Davies bij Bayern München. De Amerikaan werd binnengehaald als linksbuiten en speelt nu in de basis als linksback. Die trainer kan jij dus ook zijn. Wat ook wordt toegevoegd is het belang van wedstrijdscherpte. Daaraan zie je hoe spelers in de meest cruciale momenten zullen gaan presteren. Gaat het minder? Dan kan je ze met het Active Training System kan je ze scherper maken. Hierdoor zullen je aanvallers beter afmaken en je verdedigers belangrijke tackles uitvoeren. . En eindelijk is er ook de mogelijkheid om spelers te lenen met optie tot koop.

Dribbelen

Het dribbelen gaat volgens EA realistischer worden dankzij het Agile Dribbling-systeem. Daardoor moeten we volgens EA meer controle krijgen in één-tegen-één-situaties. Ik hoop vooral dat het Positional Personality-systeem en Creative Runs hun werk gaan doen, zodat spelers niet elkaar in de weg gaan lopen en juist gaten trekken.

Ultimate Team

Ook in FIFA Ultimate Team komt er een leuke feature voor mensen die graag samenspelen. Het wordt namelijk mogelijk om FUT in een coöpmodus te spelen: FUT Co-Op. Hierdoor wordt het dus mogelijk om samen Division Rivals en Squad Battles te doen. Ook moet FUT persoonlijker worden doordat je extra mogelijkheden krijgt om je team op en naast het veld aan te passen.

Releasedatum

EA gaat in de komende maand meer bekendmaken over FIFA 21. De game komt op 9 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en de pc. Later dit jaar zal de game ook op de PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie