STER Advertentie
STER Advertentie

‘Fortnite-killer’ PUBG Mobile nu beschikbaar voor je smartphone

Dinsdag 20 maart 2018 - 13:38 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Met de release van PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile heeft Fortnite: Battle Royale er een grote concurrent bijgekregen op de smartphone. PUBG wordt al volop gespeeld door PC- en Xbox One-gamers en vanaf vandaag kunnen Android en iOS gebruikers ook aan de slag met een mobiele versie.

Militaire Battle Royale

PUBG wordt vaak omschreven als een realistischere versie van Fortnite die door de militaire setting ook minder kleurrijk is dan de grote concurrent. Er staan geen knalpaarse gebouwen en je zwaait niet met groen-, blauw-, paars- of goudkleurige guns. Wat wel overeenkomt is het populaire battle royale-concept, dus de laatste overlevende op het eiland wint de game. En ook bij PUBG Mobile kan je solo, als duo of als squad strijden.

Lees ook: Eerste beelden Fortnite: Battle Royale voor je smartphone

Witte onderbroek

Je vliegt in PUBG Mobile met een legervliegtuig over het eiland dat je na een landing met je parachute moet zien te veroveren. Je bezit in PUBG geen enorme hakbijl of een opvallende modieuze outfit, maar je had waarschijnlijk ook niet verwacht dat je zou beginnen in een witte onderbroek gewapend met niets anders dan je vuisten.

PUBG Mobile

In tegenstelling tot de mobiele versie van Fortnite heb je voor PUBG Mobile geen uitnodiging nodig. Beide games zijn gratis, maar PUBG Mobile kan je gewoon downloaden in de App Store of Play Store. Let wel op, de game is nog niet cross-platform. Dus iemand met Android kan niet tegen een iOS-gebruiker gamen.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PUBG of Fortnite op je smartphone?

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom