Games & gadgets

Je kan je idiote PSN-naam eindelijk wijzigen op de PlayStation

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Je kan je idiote PSN-naam eindelijk wijzigen op de PlayStation

Een paar jaar geleden was ik fan van Ronaldinho en speelde ik extreem veel FIFA, dus besloot ik in een inspiratieloos moment van mijn gamecarrière om mezelf Burcinho te gaan noemen op het PlayStation netwerk (PSN). In FIFA was het leuk om als Burcinho te strijden, maar over één ding had ik niet nagedacht. Als je mijn PSN-naam in stukken breekt, staat er Burç-in-ho' en dat is allesbehalve grappig.

Kechies

Alle bezitters van een PlayStation 4 kunnen gelukkig sinds woensdagavond kosteloos hun PSN-naam aanpassen. Alle games die na 1 april 2018 zijn uitgebracht, ondersteunen de naamsverandering, maar schrik niet als je nog Kechies_FC, Slipper_van_je_Moeder of Osama_Bin_Ladenkast heet in sommige oude games. Niet alle games kunnen de naamsverandering namelijk al doorvoeren.

Eerste keer gratis

De eerste keer dat je je naam wijzigt is het gratis, daarna ga je betalen, dus denk maar goed na over je nieuwe naam. Iedere keer daarna gaat het je 10 dollar per keer kosten. PlayStation Plus-leden betalen maar de helft van dat bedrag. Het aanpassen van je PSN naam doe je in je webbrowser of op de PS4 bij [Settings], [Account Management], [Account Information], [Profile] en [Online ID]. Op de PS3 en de PS Vita is het helaas onmogelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie