STER Advertentie
STER Advertentie

Britse leger zoekt Fortnite-spelers en telefoonverslaafden

Britse leger zoekt Fortnite-spelers en telefoonverslaafden
YouTube: ITV News

Vrijdag 4 januari 2019 - 08:14 uur

|

Door:

Milou

Behaal jij de hoogste scores bij Fortnite en Call Of Duty? Of ben jij altijd de lolbroek op je werk of in de klas? Dan ben je volgens het Britse leger misschien wel geknipt voor een functie bij Defensie. In de nieuwe wervingscampagne 'Your Army Needs You' richt het Britse leger zich op 16 tot 25-jarigen die zich ondergewaardeerd voelen in hun huidige werk. Deze millennials beschikken volgens de campagne namelijk vaak over niet erkende kwaliteiten die goed van pas kunnen komen in het leger.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Campagne

Met de campagne wil het leger de potentie achter de standaard millennialtypes laten zien in plaats van ze niet serieus te nemen of af te kraken. Zo spreken ze via hun posters en video's onder andere de 'binge gamers', de 'me me me millennials', de 'class clowns' en de 'phone zombies' aan. In de campagne worden de vooroordelen omgebogen naar kwaliteiten en sterke punten zoals zelfvertrouwen, gedrevenheid en het goed kunnen omgaan met technologie. Een woordvoerder van het leger vertelt tegen The Telegraph:

"Het leger kijkt anders naar mensen en we zijn er trots op dat we voorbij de stereotypes kijken en het potentieel in jonge mensen zien. We begrijpen hun motivatie om te slagen en de behoefte naar een meer betekenisvol baantje."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fortnite

Volgens The Entertainment Retailers Association is de gamesector goed voor minstens de helft van de gehele entertainmentsector. Met de campagne speelt het leger handig in op deze hard groeiende markt en gebruikt daarbij het populairste spel ooit gemaakt: Fortnite. Inmiddels kent de game wereldwijd al meer dan 200 miljoen spelers. 

 

Populair op FunX.nl

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Rico Verhoeven en partner Jacky na 13 jaar uit elkaar

  • Ciara en Dennis zijn vertrokken, nieuwe storm komt eraan: Ellen

  • Boef probeert gratis patatje te fixen bij Lil' Kleine

  • Voetballer Marega krijgt geel na reactie op racisme en loopt van veld

  • ADO-fans ontkennen leuzen over overleden vader van Ihattaren