Games & gadgets

OG Fortnite-update zorgt voor recordaantal spelers: 44.7 miljoen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OG Fortnite-update zorgt voor recordaantal spelers: 44.7 miljoen

Fortnite is een van de populairste spellen van deze eeuw en de game biedt nu tijdelijk de kans om de originele versie te spelen. De game behaalde met deze OG Fortnite-update het recordaantal spelers van 44,7 miljoen afgelopen zaterdag. Er werd gedurende de hele dag maar liefst (een recordaantal van) 102 miljoen uur gespeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Records verbroken

Niet alleen het record voor het aantal spelers in een dag werd verbroken. Ook het aantal spelers dat tegelijk actief was in de game was in de geschiedenis van de game nog nooit zo hoog. Op zaterdag waren er op een bepaald moment bijna 6 miljoen spelers actief. De bestaande records werden onder andere behaald tijdens het Travis Scott-concert in het spel.

OG Fortnite-update

De OG Fortnite-update, Chapter 4 Season 5 houdt in dat je als speler het allereerste seizoen van het spel (weer) kan ontdekken. Je speelt dan op de oude map uit 2018, met de originele wapens en andere items. Alleen hoe de karakters bewegen, blijft hetzelfde als nu het geval is in de game. Eigenlijk zou de update maar vier weken beschikbaar zijn, maar aangezien de game nog nooit zo populair was, is dit te betwijfelen. Het bedrijf dat achter Fortnite en de OG Fortnite-update zit, verkeert namelijk in zwaar weer. Onlangs moest het bedrijf namelijk 830 medewerkers ontslaan om niet failliet te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie