Games & gadgets

WK Fortnite afgelast door corona

foto: Fortnite
  1. Newschevron right
  2. WK Fortnite afgelast door corona

Slecht nieuws voor de meest fervente Fortnite-gamers. Ondanks dat het spel voor velen een fijne afleiding biedt thuis in tijden van de coronacrisis, wordt de game op een andere manier wel hard geraakt door het virus.

Afgelast

Het WK Fortnite zou namelijk eind juli in New York plaatsvinden, maar is afgelast. Volgens de ontwikkelaar van het spel is het door het coronavirus technisch niet mogelijk om spelers van over de hele wereld online om de wereldtitel te laten strijden. Ze gaan er echter wel vanuit dat het volgend jaar wel plaats kan vinden.

3 miljoen dollar

Vorig jaar was het WK Fortnite een groot succes. In een uitverkocht Arthur Ashe-tennisstadion in New York kwamen duizenden mensen om het spektakel te aanschouwen. Daarnaast waren er nog eens miljoenen mensen die online ook alles volgden. Uiteindelijk won de 16-jarige Amerikaanse professionele gamer Kyle 'Bugha' Giersdorf de wereldbeker. De gamer vertrok vervolgens met, schrik niet, 3 miljoen dollar prijzengeld aan prijzengeld. Bekijk hieronder hoe dat er destijds aan toe ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie