Games & gadgets

Beroemde Fortnite-streamer smeekt huilend om levenslange ban terug te draaien

foto: youtube/Jarvis
  1. Newschevron right
  2. Beroemde Fortnite-streamer smeekt huilend om levenslange ban terug te draaien

De makers van Fortnite hebben Jarvis Kaye van de beroemde FaZe Clan levenslang geband. De populaire streamer had een video uitgebracht waarop hij met een alternatieve account aan zijn volgers liet zien hoe een aimbot werkt. Dat is cheatsoftware waarmee je vals kun spelen, omdat het je helpt met mikken.

Meedogenloos

Het gebruik van cheatsoftware zoals aimbots is verboden volgens de officiële gebruiksvoorwaarden van Fortnite en daarin zijn ze meedogenloos. Als je wordt gepakt tijdens het cheaten, dan loop je het risico dat je account wordt verwijderd. En dat is precies wat Epic Games (dat zijn de makers van Fortnite) na de ban gaat doen bij Jarvis Kaye.

Emotionele reactie

In de laatste video van Jarvis Kaye is hij huilend te zien op Twitch en YouTube. Hij vertelt op zeer emotionele wijze over zijn geliefde game en ook over de levenslange ban die hij heeft ontvangen. Hij smeekt de makers van Fortnite in de game en hoopt dat ze zijn levenslange ban terug zullen draaien, zodat hij weer content kan creëren voor zijn populaire kanalen.

Spijt

"Epic Games, ik besef hoe groot de fout is die ik gemaakt hebt en ik heb daar echt spijt van. Epic, ik weet dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen acties en ik zal mijn best doen om de straf te accepteren die mijn kant op komt. Een levenslange ban is zo... ik had nooit verwacht dat dat zou gebeuren. Ik snap echt niet wat mijn gedachtegang was. Cheaten is verschrikkelijk."

#FreeJarvis

Een deel van de Fortnite-fans vindt de straf van Jarvis terecht, maar de eerste #FreeJarvis hashtags zijn ook al in het leven geroepen. Een woordvoerder van Epic Games is niet zo onder de indruk: "We hebben een zero tolerance-beleid voor het gebruik van cheatsoftware. Als mensen aimbots of andere cheatsoftware gebruiken voor een oneerlijk voordeel, dan verpesten ze de games voor iedereen die wel eerlijk speelt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie