Games & gadgets

Epic Games heeft tot nu toe 100 miljoen dollar opgehaald voor Oekraïne via 'Fortnite'

foto: Epic Games
  1. Newschevron right
  2. Epic Games heeft tot nu toe 100 miljoen dollar opgehaald voor Oekraïne via 'Fortnite'

Epic Games heeft tot nu toe met behulp van Fortnite maar liefst 100 miljoen dollar opgehaald voor noodhulp in Oekraïne. Dat maakte de ontwikkelaar gisteren bekend via Twitter.

Twee weken lang donaties

Epic Games maakte vorige week bekend dat ze tussen 20 maart en 3 april alle inkomsten uit Fortnite zullen doneren aan de organisaties UNICEF, Direct Relief, UNWFP en UNHCR. De komende weken zullen daar meer noodhulporganisaties aan toegevoegd worden. Ook inkomsten uit Fortnite-gerelateerde producten, zoals V-bucks-kaarten en codes voor cosmetische items, die spelers via retailers aanschaffen, worden gedoneerd aan noodhulporganisaties in Oekraïne.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onduidelijk hoeveel geld al is overgemaakt

Het is niet bekend hoeveel geld al daadwerkelijk is gedoneerd aan organisaties die actief zijn in het Oost-Europese land. Epic Games liet weten dat het even kan duren voordat het geld overgemaakt is. "We wachten niet tot het geld daadwerkelijk bij ons binnenkomt via ons platform en onze betalingspartners. Dat kan namelijk even kan duren, afhankelijk van hoe de transactie is verwerkt. Zodra transacties worden gemeld, sturen we het geld binnen enkele dagen naar de noodhulporganisaties."

Ster advertentie
Ster advertentie