Games & gadgets

Epic Games en Xbox doneren twee weken lang 'Fortnite'-opbrengsten aan Oekraïne

foto: Epic Games
  1. Newschevron right
  2. Epic Games en Xbox doneren twee weken lang 'Fortnite'-opbrengsten aan Oekraïne

Epic Games gaat alle Fortnite-opbrengsten doneren aan noodhulporganisaties in Oekraïne, zo meldt de ontwikkelaar via zijn website. Het bedrijf doet dat in samenwerking met Xbox.

Alle inkomsten

Tussen 20 maart en 3 april worden alle inkomsten uit V-Buck-packs, Battle Passes en cosmetische items door Epic Games gedoneerd aan de organisaties UNICEF, Direct Relief, UNWFP en UNHCR. De komende weken zullen daar meer noodhulporganisaties aan toegevoegd worden. Ook inkomsten uit Fortnite-gerelateerde producten, zoals V-bucks-kaarten en codes voor cosmetische items, die spelers via retailers aanschaffen, worden gedoneerd aan Oekraïne.

Xbox laat weten dat de netto-opbrengsten van alle sales rondom Fortnite-content in de Microsoft Store zullen worden gedoneerd aan noodhulporganisaties. Dat geldt voor alle landen waar de Xbox-versie va n degame wordt aangeboden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo snel mogelijk

Epic Games zegt dat ze zo snel mogelijk het geld zullen doneren aan Oekraïne. "We wachten niet tot het geld daadwerkelijk bij ons binnenkomt via ons platform en onze betalingspartners. Dat kan namelijk even kan duren, afhankelijk van hoe de transactie is verwerkt. Zodra transacties worden gemeld, sturen we het geld binnen enkele dagen naar de noodhulporganisaties."

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie