STER Advertentie
STER Advertentie

Instagram gaat neppe foto's verbergen

Instagram gaat neppe fotos verbergen
energepic.com

Donderdag 16 januari 2020 - 16:55 uur

|

Door:

Shaddy

In de tijd waarin het digitaal aanpassen of vervormen van foto's normaal is, gaat Instagram hier een stokje voor steken. Vorige maand kondigde de app een nieuwe functie aan. Deze functie beoordeelt foto's en video's op basis van feiten en op de mate waarin de foto gemanipuleerd is. De functie wordt langzamerhand wereldwijd geïntroduceerd.

Feitencheck

Het gaat bij de nieuwe functie om een feitencheck en het bestrijden van nepnieuws. Het bestrijden van misleidende informatie staat al langer op het to do-lijstje van Facebook en Instagram. Foto's en video's die worden gelabeld als nep of aangepast, kun je pas zien na een waarschuwing waarin staat dat de foto of video mogelijk nepnieuws bevat.

Neppe Content

Het online fotografiemagazine PetaPixel meldt hoe een fotograaf genaamd Toby Harriman met de waarschuwing in aanraking kwam. Een post waarin een man voor een gebergte staat in regenboogkleuren werd door de feitenchecker gemarkeerd als nepnieuws.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie van FACEBOOK

Er zijn zat grafische vormgevers of photoshoppers die hun zelfgemaakte foto's en video's delen op Instagram. Zij vrezen nu voor het feit dat hun content kan worden gemarkeerd als nep. Een woordvoerder van Facebook gaf het volgende aan in een gesprek met Hypebeast: "We verbergen de inhoud niet omdat deze is gefotoshopt, we passen een label toe wanneer een feitencheck deze heeft beoordeeld. Na beoordeling van de feitenchecker hebben ze de markering gewijzigd, zodat deze niet langer op Instagram en Facebook als vals wordt gemarkeerd." 

Om dit Facebookbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Je hoorde 'Say My Name' nooit zo creepy als in trailer horrorfilm 'Candyman'

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Politie met spoed naar 'schreeuwende buurvrouw', blijkt bevalling

  • Broer van vermiste Silvester (26): "Tijdens het zoeken kon ik niks meer zien door mijn tranen"