Games & gadgets

De vliegende auto komt sneller dan je denkt!

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. De vliegende auto komt sneller dan je denkt!

Het woord Uber is tegenwoordig niet meer zo raar en in steeds meer steden in Nederland kun je gebruikmaken van de taxidienst van het bedrijf. De afgelopen jaren zijn zij druk bezig geweest om vervoer zo makkelijk en divers mogelijk te maken, dus komen ze nu met weer iets nieuws. Samen met Hyundai kondigde zij aan te werken aan een vliegende auto. Eind dit jaar moeten al de eerste testritten plaatsvinden.

Elektrisch vliegen

Tijdens de elektronicabeurs CES hebben de bedrijven het model van de vliegende auto gepresenteerd. Het voertuig moet volledig elektrisch worden met een bereik van ongeveer 100 kilometer. Er is plek voor vier passagiers en een piloot. Samen stijg je verticaal op en vlieg je vervolgens met 300 km per uur door de stad. De landing is in een speciaal station, waar de voertuigen, binnen 7 minuten, worden opgeladen voor de volgende rit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een van de vele diensten

Vroeger was Uber niet meer dan een taxidienst met personenauto’s, tegenwoordig is dat een heel ander verhaal. Je kunt nu in Los Angeles een uber-ritje maken in een helikopter. Voor maar liefst €200,00 ben je 20 minuten in de lucht. Ook in Nederland is Uber aanwezig. Naast de auto’s die rondrijden kun je in onder andere Rotterdam met de Uber-app een elektrische fiets scoren. In veel Europese steden zie je ook de Uber-steps, maar dat is verboden in Nederland.

Zelfrijdende voertuigen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle voertuigen van Uber zichzelf besturen. Dus, auto’s die rondrijden zonder bestuurder en dus ook de vliegende auto’s die rondvliegen zonder piloot. Jij bestelt op de app een ritje en even later staat er een auto voor je klaar, zonder bestuurder. Er wordt heel veel getest met de zelfrijdende auto’s, maar wanneer we echt instappen in een auto zonder bestuurder, dat is nog de vraag.

Ster advertentie
Ster advertentie