Games & gadgets

'Apple ontwikkelt 'zelfhelende technologie' voor iPhone-scherm'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 'Apple ontwikkelt 'zelfhelende technologie' voor iPhone-scherm'

Wie heeft er niet last van gehad: een gebroken iPhone-scherm nadat je per ongeluk je telefoon hebt laten vallen. Heel vervelend, en dat snappen ze bij Apple ook. Daarom is de techgigant bezig met een nieuwe technologie die ervoor moet zorgen dat je nooit meer last zult hebben van dat probleem.

'Patent aangevraagd'

Volgens The Times heeft Apple een patent aangevraagd voor een technologie die ervoor moet zorgen dat je telefoon in staat is zichzelf te helen. Mocht het dus voorkomen dat er een barst zit in je telefoonscherm, dan zou de telefoon vervolgens zelf dit weer repareren zodat het scherm er weer als nieuw uit ziet.

'Voorkomt ook deuken en krassen'

De technologie zou mogelijk zijn door het scherm elastisch te maken, wat er ook voor moet zorgen dat er minder snel krassen en deuken inkomen. Het 'genezingsproces' van iPhone bij een gebarsten scherm zou dan plaats kunnen vinden zonder invloed van buitenaf. Het materiaal zou enkel warmte nodig moeten hebben om zichzelf te kunnen binden en de schade te herstellen.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat de technologie nog niet beschikbaar zal zijn voor de iPhone 12, die deze maand wordt gepresenteerd, maar ergens in de loop van 2021 bij een nieuwe iPhone-release zal worden onthuld. Voorlopig zul je dus nog even naar een winkeltje moeten om je telefoon te laten repareren!

Ster advertentie
Ster advertentie