Games & gadgets

Zo gaat de Playstation 5 eruit zien

foto: Sony
  1. Newschevron right
  2. Zo gaat de Playstation 5 eruit zien

Fans hebben er ongelooflijk lang op moeten wachten, maar gisteren was het dan eindelijk zover: de onthulling van de nieuwe Playstation 5. Voor het eerst heeft Sony gamers getoond hoe de nieuwe console eruit gaat zien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Design

Waar de vorige Playstations zwart waren, oogt deze console vooral wit. De PS5 heeft een zwarte basis met prominente witte zijpanelen met daartussen blauwe verlichting. Het apparaat kan zowel staand als liggend geplaatst worden. Ook komen er twee edities van de console, één met een diskdrive en een digitale versie zonder diskdrive. Dat houdt in dat games enkel gedownload kunnen worden en fysieke games dus overbodig worden.

Prijsindicatie

Een prijsindicatie heeft Sony nog niet gegeven. Experts verwachten dat de console tussen de 500 en 600 euro zal gaan kosten. De Playstation 4 kostte destijds 399 euro toen hij werd uitgebracht.

Release

Tijdens de presentatie werden er meerdere games geteased, waaronder een nieuwe Spider-Man, Ratchet & Clank en Gran Turismo. De Playstation 5 zal naar verwachting eind 2020 worden uitgebracht. Bekijk hierboven de officiële reveal.

Ster advertentie
Ster advertentie