Games & gadgets

Nieuwe Playstation 5-demo verbluft met schitterende beelden

foto: Epic Games
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe Playstation 5-demo verbluft met schitterende beelden

De Playstation 5 wordt naar verwachting pas eind 2020/begin 2021 uitgebracht, maar ontwikkelaars zijn nu al druk bezig met het maken van nieuwe games. Om alvast een voorproefje te geven van de visuele pracht die we straks kunnen verwachten, heeft Epic Games besloten om een eerste demo naar buiten te brengen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Realistischer dan ooit

Hiervoor gebruiken zij hun Unreal Engine 5 en de beelden zijn dan ook allesbehalve teleurstellend. Zelden zagen virtuele omgevingen er zo mooi en realistisch uit. In de video leggen de gamedesigners uit wat er allemaal verbeterd is ten opzichte van de vorige gameconsole. Zo ogen bewegingen nu nog natuurlijker en zijn er miljarden polygonen die het beeld opmaken. De techniek die zij hiervoor gebruiken heet Nanite. Hiermee kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld objecten fotograferen en scannen uit de echte wereld en deze vervolgens omzetten in virtuele objecten.

Nog even geduld...

We weten nog niet om welke game het precies gaat in de demo, maar de beelden doen denken aan een soort mix tussen Prince of Persia en Uncharted. Toch duurt het nog wel even voordat je hem ├╝berhaupt kunt spelen, aangezien de Unreal Engine 5 pas eind 2021 gebruikt zal gaan worden voor nieuwe games. Nog even geduld dus!

Bekijk hierboven de demo.

Ster advertentie
Ster advertentie