Games & gadgets

PlayStation onthult niet de PlayStation 5, maar wel het nieuwe logo

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. PlayStation onthult niet de PlayStation 5, maar wel het nieuwe logo

Er gingen geruchten dat Sony maandagavond de PlayStation 5 zou onthullen tijdens elektronicabeurs CES 2020. Dat gebeurde helaas niet. Er was zelfs geen controller te zien op de beurs. Wat Jim Ryan, de CEO van PlayStation, wel onthulde, was het logo van de nieuwe console.

Logo

De logo's van de PlayStation 3 en de PlayStation 4 leken al enorm op elkaar. Het verbaast je daarom misschien ook niets dat het logo van de PlayStation 5 niet veel verschilt van de voorgangers. Jim Ryan vertelde ook dat Sony in de toekomst meer details over de nieuwe console zal bekendmaken, maar hij zei helaas niet wanneer dat zou gaan gebeuren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Releasedatum

Vorig jaar in oktober maakte Sony bekend dat hun nieuwe console PlayStation 5 gaat heten. Ook werd toen bekendgemaakt dat de gameconsole eind 2020 verschijnt. Rond de feestdagen om precies te zijn.

Kortere laadtijden en 8K

De PlayStation 5 krijgt in ieder geval 8K-ondersteuning, 3D-geluid en een Solid State Drive (SSD-schijf) waardoor de laadtijden tot het verleden gaan behoren. Ook maken ze gebruik van ray tracing. Dat is een techniek waardoor ingewikkelde licht- en geluidseffecten in 3D-omgevingen mogelijk worden.

Controllers met weerstand

De nieuwe extra gevoelige triggers op de PlayStation-controllers moeten ook voor een groot verschil gaan zorgen. Deze haptische triggers gaan werken met weerstand, waardoor het bijvoorbeeld realistischer zou moeten voelen als je een pijl en boog gebruikt. Zodra je de boog spant, wordt de weerstand hoger. Ook zou het vasthouden van een shotgun of machinegeweer hierdoor anders moeten aanvoelen.

Ster advertentie
Ster advertentie