Games & gadgets

Extra knoppen voor de PlayStation 4-controller

foto: YouTube: Sony PlayStation
  1. Newschevron right
  2. Extra knoppen voor de PlayStation 4-controller

Sony heeft aangekondigd dat je de PlayStation 4-controller binnenkort kunt uitbreiden met twee extra knoppen. Dat kan vanaf 14 februari met een nieuwe accessoire die de Back Button Attachment gaat heten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Knoppen vervangen

De nieuwe accessoire klik je op de achterkant van je Dualshock 4-controller en vervolgens kan je op een oledscherm instellen welke knoppen de nieuwe knoppen moeten vervangen. De nieuwe knoppen dienen puur ter vervanging van een andere knop zoals de L1, L2, R1, R2, vierkant, driehoek, cirkel en het kruis. Je kan geen knopcombinaties installeren op de controller voor eventuele combo's in een game.

Reactietijd en headset

De Back Button Attachment zou volgens Sony de reactietijd van gamers moeten verminderen, omdat je meer kunt doen met je handen. Je krijgt tevens de keuze om drie profielen in te stellen, zodat drie gamers altijd hun eigen instellingen kunnen laden. Wees overigens niet bang dat je je headsetaansluiting kwijt bent door de Back Button Attachement. Er zit namelijk ook een 3,5mm-aansluiting op de accessoire.

Ster advertentie
Ster advertentie